Hogyan tisztítsa meg otthon a szőnyeget gyorsan és hatékonyan

Hogyan tisztítsuk meg a szőnyeget otthon

Szőnyeg - nélkülözhetetlen eleme a ház belső térének, megteremtve a hangulatot és a szépséget. A háziasszony gyors és hatékony tisztításának kérdése sok háziasszony felébreszti a kérdést. Meg fogom válaszolni, és elmondom, hogyan lehet hatékonyan eltávolítani a különféle szennyeződéseket a szőnyegről.

A szőnyegeknek az előnyeken túl egy „rossz szokása” van - a por felhalmozódása. Annak érdekében, hogy a szőnyeg ne szerezzen „porgyűjtőként” hírnevet, és hosszú ideig megőrizze eredeti megjelenését, gondoskodjon róla, ügyelve a legegyszerűbb megelőző intézkedésekre.

 • Rendszeresen távolítsa el a port a szőnyeg felületéről egy porszívóval. A vákuum használata hetente legalább kétszer ajánlott.
 • Óvatosan dobja ki a szőnyeget évente többször. Télen nem sérül megmosni a hóval.
 • Ha folt jelenik meg a terméken, azonnal el kell kezdenie a eltávolítást.
 • A foltok és más szennyeződések eltávolításához használjon speciális vagy népi gyógyszereket. A lényeg az, hogy hatékonyak és teljesen biztonságosak legyenek a szőnyegek számára.
 • Javaslom, hogy a tisztítószer maradványait nedves ruhával vagy kefével távolítsa el, közepes keménységű. A végén törölje le a kezelt felületet egy száraz ruhával, és szárítsa meg a szőnyeget. alkalmaz hajszárító Nem ajánlom. Jobb, ha a termék természetesen szárad.

Ó igen, majdnem elfelejtettem. A szőnyeg tisztításához szokás, hogy csak hideg vagy enyhén melegített vizet használjon. A hőmérséklet nem haladhatja meg a 40 fokot. A melegebb víz vagy forrásban lévő víz tönkreteheti a bevonatot.

Népi szőnyegtisztítók

Gyönyörű szivárvány szőnyeg

Minden szőnyegtermék idővel elveszíti eredeti megjelenését. Természetesen a boltban kiválóan helyettesíthető a régi szőnyeg, de pénzügyi költségekre lesz szükség. De a szőnyegek gyakran emléktárgyakként szolgálnak, emlékeztetnek valamilyen eseményt, és nem akarják eldobni. Ebben az esetben a szőnyegek tisztítására szolgáló népi gyógyszerek segítenek.

Az emberek sokáig használják a szőnyegeket. A kézművesek évek óta megtanultak helyreállítani a szőnyegek megjelenését olyan improvizált eszközökkel, amelyek helyes felhasználásuk esetén a beszerzett kémia hatékonysága nem gyengébb. Segítenek tisztességesen takaríthat meg, amely napjainkban rendkívül fontos. A cikkben összeállítottam a leghatékonyabb módszereket.

 1. szóda. Könnyen felszívja a szagokat, valamint a szennyeződéseket és a port. Szórjon meg öt evőkanál szódabikarbónát a szennyeződés helyére, és fél óra elteltével gyűjtse össze egy porszívóval. A szóda megtisztítja a halomot, és szép megjelenést kölcsönöz. A reszelt burgonya és a keményítő hasonló hatást fejtenek ki.
 2. ammóniumkarbonát. Kiváló folttisztító. Oldjunk fel egy kanál mosóport és 20 ml ammóniát egy liter vízben. Fedjük le a szennyeződést a kapott készítménnyel, és puha sörtékkel kefítsük, majd töröljük le száraz ruhával, és szárítsuk meg.
 3. Citromlé. Félelmetes fegyver a tartós szennyezés ellen, beleértve a szárított szennyeződéseket vagy a tintát is. Tisztítsa meg a levet tiszta formájában, és várjon néhány órát. Ezután kezelje a tisztítóhelyet egy meleg vízben megnedvesített szivaccsal, és szárítsa meg a szőnyeget.
 4. ecet. Nagyszerű a felszíni foltok eltávolítására. Kombináljon három evőkanál ecetet egy liter vízzel. Ecsettel és ecetsavval tisztítsa meg a problémás pontot intenzív mozdulatokkal. A jellegzetes szag kiküszöbölése után tisztítsa meg a szőnyeget.
 5. Mosószappan. Minden folttal megbirkózhat.Annak érdekében azonban, hogy ne rontja el a szőnyeget, javaslom szappanos oldat használatát. Oldjunk fel 5 gramm szappant 500 ml vízben, az oldatot szennyeződéssel kezeljük, kissé mossuk, és nedves ronggyal töröljük le.
 6. . Megszórjuk a szennyezett helyet a szőnyegen sóval. Kicsit később, szappanos vízbe mártott seprűvel távolítsa el. A szőnyeg friss és tiszta lesz.
 7. savanyú káposzta. Egyesek káposztát használnak köretként. a húshoz, mások foltokkal küzdenek vele a szőnyegen. Szórja szét a káposztát a szőnyegen, és várjon egy kicsit. Észre fogja venni, hogy sötétedni kezd. Örvényezze a sötét káposztát seprével, öblítse le víz alatt és ismételje meg az eljárást. Folytassa mindaddig, amíg a szín nem változik.
 8. Tea levelek. Szórja át a főzött tealeveleket a szőnyegen, és várjon egy órát. Hegesztés után vegye le kefével vagy seprűvel. Azt javaslom, ellenőrizze ezt az eszközt egy szőnyeg finom részén, különösen, ha könnyű.

Video szőnyegek takarítása népi módon

Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan megtisztítani a szőnyeget, szőnyeget otthon

A megfontolt népi gyógymódok elegendőek a foltok túlnyomó részének eltávolításához és a szőnyeg megjelenésének helyrehozásához. Ha az Ön esetére hatástalannak bizonyul, háztartási vegyszerek és speciális felszerelések kerülnek mentésre. A következő részt a szőnyegek tisztítására használom.

Szőnyegtisztító kémia

A szőnyeg megtisztítása és frissítése elősegíti a vásárolt kémiai, speciális és háztartási termékeket. Áttekintem a szőnyegek tisztítását a kémiával, és információkat szolgáltatok azok jellemzőiről.

A szőnyegtisztítók népszerűsége a Vanish. A készlet használati utasításokat tartalmaz. Ennek ellenére megosztom az általános ajánlásokat.

 • A Vanisha használata előtt a szőnyeget alaposan ki kell koptatni az utcán vagy porszívózni, hogy elkerülje a foltok tisztítását.
 • A Vanish koncentrálódott, ezért meleg vízzel hígítani kell 1: 9 arányban. A szőnyeg tisztításához használjon habot, amely az oldat alapos keverésekor keletkezik.
 • Hab, hogy összegyűjtse egy puha szivaccsal és terjessze a szőnyegen. A textília nedvesség felszívódásának megakadályozása érdekében a lehető leggyorsabban tisztítsa meg. Ez nem akadályozza meg, hogy a hab behatoljon a halom szerkezetébe, és felszívja a szennyeződést.
 • Dörzsölés után várjon, amíg a hab teljesen megszárad. A lényeg az, hogy ebben a pillanatban senki sem jár a szőnyegen. Szellőztesse a helyiséget a szárítási folyamat felgyorsítása érdekében.
 • Az utolsó szakaszban óvatosan megmossa a szőnyeget, és a maradék habot egy porszívóval gyűjtse össze. Az eljárás után a szőnyeg olyan lesz, mint új, és újra díszíti a belső teret.

A szőnyeget szokásos mosószerekkel - samponnal, porral, folyékony szappannal is megtisztíthatja. Keverje össze a kiválasztott terméket vízzel. A szőnyeg tisztítása a kapott habmal.

Megtisztítjuk otthon a szőnyeget.

Tisztítás előtt a szőnyeg nem fog fájni akasztani, ami nagyban megkönnyíti a munkát. A keresztrúdon sokkal gyorsabban szárad, és megtartja szerkezetét. Ha ez nem lehetséges, ügyeljen arra, hogy senki ne járjon a szőnyegen, amíg megszárad.

Megtisztítjuk a piszkos gyapjúszőnyeget.

Szőnyeg az előcsarnokban

A gyapjúból készült szőnyeg különleges fajta padlóburkolat. Gyönyörű, kellemes tapintású és környezetbarát. Igaz, ha nem gondosan kezeli a gyapjúszőnyeg terméket, akkor gyorsan elveszíti eredeti megjelenését. Lépésről lépésre adok tippeket a piszkos gyapjúszőnyegek tisztításához.

Ajánlott a gyapjúszőnyegeket mosóporszívóval, puha kefével és természetes szövetből készült padlóburkolatok tisztítására. Ha a szőnyeg hurkolt, ne használjon kefét.

 1. Rendszeresen végezze el a termék száraz tisztítását, évente egyszer alaposan dobja ki az utcán a szőnyeget. Kicsapás, amíg a törmelék nem szakad meg, és a por ki nem repül, ez elegendő a szőnyeg megjelenésének megőrzéséhez.
 2. Ha szennyeződés jelenik meg a gyapjúszőnyeg felületén, akkor jobb, ha durva sót használunk annak eltávolítására. Szórjon rá szőnyegtermékeket, és fél óra múlva söpörje le egy nedves seprűvel.
 3. A nedves tisztítást havonta végezzük egy speciális habzó samponnal gyapjúszőnyegekhez. Általános mosószerek használata megváltoztathatja a szőnyeg szerkezetét vagy színét.
 4. A nedves tisztítást száraz tisztítással kell végezni. Ne dörzsölje a gyapjúszőnyeget a halom ellen. Próbáljon örökre emlékezni arra, hogy az ilyen szőnyegek nem hoznak barátságot kemény kefékkel.

Ha a házban gyapjúszőnyeg van, akkor nem kétséges, hogy Ön a kényelem és a hangulat igazi ínyenceje. Annak érdekében, hogy a szőnyeg kellemes legyen a szemnek, vigyázzon rá, a fenti ajánlások betartásával.

Különböző típusú szőnyegek tisztítása

Szőnyegtisztítás porszívóval

A korábban tárgyalt eszközök nem egyetemesek. A szőnyegtermékek szerkezete és anyaga különböznek. Ezért a különféle típusú szőnyegek tisztítása bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik.

Természetes anyagok

A természetes anyagokból készült szőnyegek tisztításának rendkívül szelídnek kell lennie. A selyem nem kedvező a nedvességre, ezért a tisztításhoz csak porszívót használnak. A báránybőr szőrmét vagy gyapjúját szóda és puha kefével tisztítják. A természetes anyagból készült szőnyeget a lehető leggyakrabban tisztítják, különben penész, gomba vagy éjjeli lepke jelentkezhet.

Szintetikus anyagok

A szintetika szerény, de nem tartós. Öt működési év alatt a termék gyűrődik és ápolt. A szintetikus szőnyegen lévő bútorok és nehéz tárgyak nyomokat hagynak. Ennek oka az a tény, hogy a préselt halom rosszul helyreállítja a szerkezetet. A szintetikus anyagok tisztítására egy szódaoldat alkalmazható.

Hosszú halom

A leghosszabb szőnyeget a legnehezebb megtisztítani. A gyapjú, a haj, a por és a törmelék könnyen juthat a halom aljára. Még a mosó porszívó sem mindig sikeres. A szennyeződések kiküszöbölése érdekében javasolt szappanhab használata, amely mélyen behatol és feloldja a szennyeződéseket. Csak a szőnyeg porszívója marad.

Rövid halom

A rövid szőrű szőnyegek a leggyakoribbak. A termék eredeti megjelenésének helyreállításához száraz vagy nedves tisztítást kell végezni. A rövid rakás szerény, gyorsan megtisztítható. A szín újjáélesztéséhez használjon ammónia, sampon és víz keverékét. A feldolgozás után szárítsa meg és porszívózza a felületet.

Könnyű halom

A könnyű halom szőnyegek nem tisztíthatók citromlével, különben sárgás megjelenhet. A legjobb módszer a háztartási szappan. Egy kiváló minőségű szappanoldat 2-3 órán belül eltávolítja az összes foltot.

Sötét halom

A sötét halom szőnyeget nem lehet burgonyával, szódaval vagy keményítővel megtisztítani. Ezek az alapok természetesen elősegítik a szennyeződések eltűnését, ám ezek enyhén kemény foltokat hagynak hátra. A legjobb eszköz az ammónia, amely eltávolítja a foltokat és puhábbá teszi a halomot.

A szőnyegek tisztításának leghatékonyabb módja (akár 3 lehetőség)
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tekintse meg a szavazás eredményét

Betöltés ... Betöltés ...

Mondtam neked egy kicsit korábban hogyan lehet mosni a bort a szőnyegen. Ennek az anyagnak a megismerése nem árt, különösen, ha ünnepeket, partikat és egyéb rendezvényeket tartanak a házban. Remélem, hogy tanácsomnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megtisztíthatja a szőnyegeket otthon. Találkozunk hamarosan!

A cikk szerzője
Anton Smekhov
Megértem, hogy valaki életének minősége a „papíron” ismertetett ismereteimtől és tapasztalatoktól függ. Megpróbálom csak a jót látni az emberekben, ezért csak a legjobbakat ajánlok nekik!
Írt cikkek
260
értékelés
(Még nincs értékelés)
lifestyle-hu.womanexpertus.com online enciklopédia
Adj hozzá egy megjegyzést

egészség

receptek

divat